Pui la cuptor

de _Alina_ in Pui, 19 Feb 2015 | 11647 vizualizari

 

Puiul e cel mai simplu de gatit, pentru ca nu trebuie sa-i facem mare lucru. Numai ca de fiecare data cand faceam pui la cuptor, pieptul iesea uscat. Nu si de data aceasta!

Acuma sa nu va luati de bietul pui ca-i nesimtit si dezgolit asa, dar saracul e crescut la tara si "macelarit" tot acolo de soacra mea, cum a putut si ea. :)))

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de tara (~1500 g)
  • Saramura din 1 lg cu varf sare la litrul de apa
  • Pentru uns
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 lg ierburi de Provence
  • 1 lgt oregano
  • 1/2 lg miere
  • Pentru pus in interior
  • o ramura cimbru uscat
  • 1/2 lamaie
  • pt pus in tava
  • 1 ceasca vin alb sec (150 ml)
  • 1 ceasca apa
  • Garnitura
  • cartofi
  • 1 lg ulei masline extravirgin
  • sare
  • Sos
  • 150 g smantana
  • 4-5 catei de usturoi
  • o tulpina menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor:

1. Spala puiul bine si pune-l intr-un vas incapator, pune deasupra saramura cat sa il acopere si baga vasul in frigider pentru 24 h. In caz ca ramane o parte neacoperita te duci si rasucesti puiul cam la 3-4 ore astfel incat sa ia contact cu saramura pe toata suprafata lui.

2. Dupa 24 h scoti puiul de la sararmura si il lasi pe masa cateva ore (3-4) astfel incat carnea sa  revina la temperatura mediului ambiant.

3. Pregatesti marinada amestecand uleiul cu ierburile de Provence, miere si oregano, si cu ajutorul unei pensule ungi puiul cu acest amestec.

4. Introduci lamaia si ramura de cimbru in interiorul puiului.

5. Legi picioarele puiului cu o ata groasa de bumbac apoi pui puiul (cu pieptul in sus) pe un gratar intr-o tava adanca, iar in tava pui vinul si apa.

6. Introduci in cuptorul preincalzit la 160 grade Celsius pentru o ora selectand treapta in care sunt aprinse ambele rezistente (superioara si inferioara). Cresti apoi temperatura la 190 grade celsius si il mai lasi 40  minute intorcandu-l pe rand (la aproximativ 13 minute) cu laterale si cu spatele in sus.

Garnitura:

Cureti cartofii, ii speli si ii tai in felii groase. Ii pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii stropesti cu ulei si ii presari sare deasupra si ii bagi in cuptorul preincalzit 10-15 minute pe treapta 3 grill.

Sos

Cureti usturoiul si il zdrobesti cu putina sare apoi il pui in smantana. Adaugi si menta tocata si eventual sare daca mai simti nevoia si amesteci bine.

Enjoy!

 

 

TIPS-URI

1

Timpul de gatire va fi diferit in functie de tipul si greutatea puiului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor pe pat de legume